Eğitimlerden

MEB Onaylı Sertifika Sürecimiz

meb sertifikalı eğitim

MEB Onaylı Sertifika Sürecimiz

Deepers Chocolate & Cake Academy (MEB Özel Derin Pasta ve Çikolata Akademisi Kursu) Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir özel öğretim kurumu olup, dileyen kursiyerlerimiz aldıkları eğitim sonrası MEB tarafından düzenlenecek sınavda başarılı olmak koşulu ile meslek edinmeye yönelik çıraklık ve ustalık sertifikası almaya hak kazanabilirler.

Meb Onaylı Sertifika Nedir?
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak eğitim sektöründe faaliyet gösteren özel yada kamu kurumları mevcuttur. Bunlar özel kurumlar, halk eğitim merkezleri veya Belediyelerin mesleki eğitim merkezleridir.

Milli Eğitim bakanlığı tarafından verilen yetki ile çeşitli eğitim dallarında eğitim veren bu kurumların öğrencilerine verdikleri eğitimi belgeleme zorunluluğu vardır.

Bakanlığın verdiği eğitim lisansına sahip kurumlar ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin tayin ettiği gözetmenlerin katıldığı sınav ile öğrencilerine belge vermektedir. İşte Milli Eğitim Bakanlığının gözetmenleri kontrolünde yapılan sınavı başarı ile tamamlayan öğrencilere verilen bu belge genel olarak MEB Onaylı Sertifika olarak adlandırılmaktadır.

MEB Onaylı sertifika nasıl alınır?
Meb Onaylı Sertifika Bakanlık tarafından lisanslı özel yada kamu kuruluşları eliyle eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilere verilir. Meb Onaylı Sertifika almak için bakanlık tarafından yetkilendirilmiş bir özel öğretim kurumunda eğitiminizi tamamlayıp Bakanlığın gözetmenleri kontrolünde sınava katılıp başarılı olmanız gerekmektedir. Eğitim sürecinin başlaması ile eğitimi aldığınız kurum tarafından Milli Eğitim il veya ilçe Müdürlüğüne kurumun öğrencisi olduğunuz bildirilmektedir. Bu bildirimle beraber bağlı Milli Eğitim Müdürlüklerine öğrencinin istenilen evrakları teslim edilerek ön görülen tarihte eğitimin tamamlanacağı beyan edilir. Bu beyanla birlikte Milli Eğitim Bakanlığındaki yasal süreç başlamış olur.
Almış olduğunuz eğitimin süresine göre sınav takvimi ortaya çıkmaktadır. Bazı Milli Eğitim Müdürlüklerindeki başvuru sayısına göre bu takvim ileri tarihlere ötelenebilir. Bazı eğitimlerde ise devamlı olarak programlı sınav tarihleri mevcuttur örneğin ( Ehliyet, Bilgisayar) gibi.
Programlı eğitimler coğrafi bölgelere göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu süreç nüfusun yoğunluğuna göre yıl içerisinde belirli zaman aralıklarında 6 defaya kadar çıkmaktadır. Meb Onaylı Sertifika almak için bu süreçlerin tamamlanıp gözetmenler eşliğinde yapılan sınavı başarı ile tamamlamak mecburidir.

MEB Onaylı Sertifika Ne İşe Yarar?
Bu eğitimler sonrasında almış olduğunuz Uluslararası resmi geçerliliği olan belge ile Avrupa birliği dahil dünyanın bir çok ülkesinde nitelikli eleman olduğunuzu belgeleyerek çalışma imkanı bulabilirsiniz. Bir çok Kamu kurumu ve Özel sektör kuruluşunda yaptığınız işi belgeleyerek çalışma imkanı bulabilirsiniz.

1020 saatlik uzun dönem eğitim sonrasında alacağınız Ustalık belgesi ile kendi işyerinizi açabilir ya da bir çok Ustalık belgesi zorunluluğu gerektiren iş yerinde Şef olarak görev yapabilirsiniz.

Bir çok Kamu kurumunda Ustalık belgesi zorunludur. Eğitim sonunda alınan Meb ( Milli Eğitim Bakanlığı ) onaylı bu sertifika ömür boyu geçerlidir.

Deepers Chocolate & Cake Academy eğitimlerine katılarak sizde geleceğiniz için güçlü bir adım atabilirsiniz. En kaliteli eğitimleri künyenize yazdırarak geleceğin mesleği Gastronomi dünyasındaki yerinizi almak için sizleri de Deepers Chocolate & Cake Academy’nin Exclusive eğitimlerine bekliyoruz.